Форум - Здраве без граници - Регистрация

Правила на форума за взаимопомощ, създаден и управляван от Сдружение “Здраве без граници”

1. Форумът на сдружение “Здраве без граници” има за цел да предоставя възможност на всеки с ХИВ да сподели своите мисли и опит, както и да общува с останалите потребители – информацията трябва да е за всички и всички са добре дошли да я споделят и коментират.

2. Форумът трябва да се ползва по предназначение. Той не е място за явна и скрита реклама, политическа агитация и др.

3. Писането на български език на кирилица е препоръчително.

4. Личната комуникация с потребител се случва като се избере възможността за чат – Директна връзка и след това се стартира личен чат при натискане върху потребителското на желания потребител.

5. Новите теми се пускат в съответстващия раздел. Теми, публикувани в грешен раздел, ще бъдат премествани.

6. Преди да създадете нова тема, уверете се, че тя не съществува. За целта използвайте търсачката.

7. Заглавието на темата трябва да е ясно и точно, да не е съставено единствено от главни букви и да описва максимално съдържанието на самата тема. Теми със заглавия от една дума или от рода на „Помощ!“, „Имам проблем!“, „Спешно!“ и т.н. не се толерират.

8. Не се толерира практиката на публикуване на едно и също многократно, както и публикуването на голям брой мнения от един потребител едно след друго. За добавяне на информация към предишен пост е наличен бутонът „Редактирай“.

9. Всякаква форма на spam (нежелани съобщения) е забранена, било то чрез постове или лични съобщения.

10. Не са желателни безсъдържателните мнения („Хахахахахахаха“, „Жестоко е!“, „Много яко“, „Харесва ми!“, емотиконки и т.н.) и теми. Важно е подобни мнения бъдат придружавани с обосновка.

11. Не се допускат коментари, популяризиращи противозаконни и дискриминационни нацистки/фашистки и расистки идеи. Не се допускат дискриминация и проява на нетърпимост на основата на възраст, пол, раса, етнос, националност, вероизповедание, образователен ценз, социален статус и сексуалност.

12. Забранява се употребата на заплахи, вулгарни думи, цинизми и обиди, както в коментари по темите, така и в лични съобщения. Ако подобни неща станат чрез лични съобщения, трябва да бъде информиран администратор, за да бъдат взети мерки.

13. Всички мнения и коментари, публикувани във форума, изразяват личното отношение и позиция на потребителя (автора) и той носи цялата отговорност за тях. Мненията не обвързват с нищо останалите потребители или администрацията на форума.

14. Потребителският профил съдържа лична информация за притежателя си. Данните, които публикувате тук, няма да бъдат използвани от трети страни, доколкото това зависи от администраторите на форума. Нито едно поле в профила Ви, видимо за останалите потребители, не е задължително за попълване.

15. При нарушаване на правилата ще бъдат налагани санкции:

а) Включване на функция „Предварителен изглед“ – публикуваните от потребителя постове не са видими, докато не бъдат прегледани и одобрени от администратор.

б) Забрана за публикуване и замразяване на профила – като санкция модераторите могат да ви отнемат правата за публикуване във форума или да замразят акаунта ви изцяло.

в) Налагане на бан („забрана, ограничение“) – администраторът може да „изхвърли“ нежеланите потребители на форума, като ограничи достъпа им до сайта чрез бан. Също така може да бъде постоянен или временен.

16. Настоящите правила могат да бъдат преразгледани и обновени по всяко време от страна на Сдружение “Здраве без граници”. Ако продължите да ползвате форума, Вие изрично се съгласявате с направените промени.

Сдружение “Здраве без граници” ©2017